Thursday, January 30, 2014

Nakon duzeg vremena i pocetka nove godine vesti


Uradjena je kompletna nova instalacija ICOM kablovskog sistema u zgradi i sada bi trebalo svi da imaju kvalitetan signal TV i kamere. Ukoliko nemate, posebno dolaze po pozivu na broj stana.

Veliki lift ce biti pusten u rad tokom sledece nedelje. Otkrila sam u razgovoru sa majstorima da nema u opisu radova obnova liftovske kabine za veliki lift samo za mali i to samo farbanje.
Sobzirom da je u pitanju kabina od lesonit ploca koje se ne mogu farbati reklamirala sam GS bili su uocili propust i rekli su da ce to regulisati. Nedjutim ovo je vreme kada se sad rade liftovi i posle ko zna kada videcemo sta ce predloziti po pitanju kabina jer necu dozvoliti da bilo sta urade i imacemo sastanak svih stanara da mi odlucimo jer mi i placamo ove radove pa za to imamo i pravo odlucivanja.

Sa etiketa kutija liftovskih vrata nisam videla da je u pitanju spanska firma i da pise SELKOM vrata kao sto su u ugovoru koji smo potpisali stoje upravo ta vrata koja su kvalitetna i to mozete videti na njihovom sajtu Selkom doors spanija i videcete o cemu je rec.  U svakom slucaju videcemo o cemu se tu radi jer ja im svakako necu dopustiti da pise u ugovoru jedno a da dobijemo drugo.

\komsija Mandic na nasu srecu radi u firmi koja se bavi otkupom metala pa smo ponudili na prodaju nasa stara skinuta vrata kako bi dosli do nekog novca jer kao sto znate zgrada gotovo i da nema prihoda.
Kad budemo vrsili primopredaju tog materijala izvrsicemo popis po komadu sta je sve odneto i to u prisustvu komsija koje budu htele da budu prisutne kao komisija da se zna sta se radi.  Isto tako ce se otkupiti i kutije katronske od novih upakovanih vrate koje su teske i kvalitetne. Iduce nedelje ocedrkujem coveka iz firme koja se bavi otkupom kartona da se dogovorimo i oko toga. Koliko Kg kartona imamo to cemo videti, mada se cena kartona po Kg krece od 1 do 4 dinara. Cena je mala ali opet bolje da dobijemo koliko god novca nego da bacimo ispred kontejnera. Takodje kad budu iznosili kartonske kutije zvacu komsije kao komisiju da vide sta se iznosi koliko i detalje, a novac od toga kao i od vrata ce biti uplacen na racun zgrade.

Jos jedna stavka vezana za liftove jeste da su sa velikog lifta po opisu radova skinuli komandnu tablu koja je neispravna i koju cemo prodati kao i ostalo kao gvozdje. edjutim komandna tabla malog lifta je ispravna ali je infostan u opisu radova predvideo i njenu zamenu. Sobzirom na okolnosti David Pajic me je montaktirao i ponudio na nam to otkupi jer to ima za njih namenu. Ponudjeno mi je 15 000 dinara za to i koliko sam se konsultovala sa komsijama koji se razumeju u problematiku i da bolje da uzmemo bilo kakve pare jer i tu tablu bi prodali kao otpad gvozdja. Te pare ocekujem da nam uplate na racun zgrade.

Kad budemo sakupili sav novac onda cu vam doneti izvod iz banke imacemo sastanak svih stanara da odlucimo sta cemo sa tom sumom novca da uradimo i koji su prioriteti.

Na moju inicijattivu i iskustvo koje i sami imate a da bi zastitili veliki lift svakako cemo pre pustanja u rad velikog lifta postaviti kameru za svaki slucaj.U petak 1 feb. dolazi majstor za kameru da vidimo ponudu i o tome cete biti obavesteni.


CISCENJE

Nakon mnogo vremena i negodovanja stanara na ciscenje preko infostana odlucili smo opet da probamo ciscenje preko privatne firme za koju ste glasali prilikom sakuplaljanja novca za PKS.
26 1. bilo je detaljno ciscenje zgrade gelenderi, prozori iznutra i stepenice a redovno ciscenje ce poceti 5. februara ena je 200din po stanu mesecno 4x nedeljno

SVETLO

zahtev da se sva sijalicna mesta poprave je nadam se detaljno uradjeno i svetla nema tamo gde nisu stanari stavili sijalice.

VENTILACIJA

29 01. je popravljena ventilacija. Problem je bio u osiguracu za struju koji je iskakao prilikom ukljucivanja rada ventilacije

VRATA

Vrata se konacno zakljucavaju i ovim putem vas milim DA VODITE RACUNA KOGA PUSTATE U ZGRADU NAROCITO ONE SA REKLAMNIM MATERIJALOM. SVAKOG KO UBACI LETKE JA CU IH PRIJAVITI KOMUNALNOJ POLICIJI PO ZAKONU KOJI VAZI IZ SL GLASNIKA GRADA BEOGRADA.

RAPORT PLACANJA FUNKCIJE pks

ST 11 ISPLATI SVA DUGOVANJA I SADA REDOVNO PLACA
NA PLACAJU   STANOVI

1, NIKADA,  1b od maja meseca prestao sa placanjem, 6 ne placa uopste,24 ne placa ali povremeno radi ciscenje zgrade i ostalo sto vidite, 60 uopste ne placa i na moju inicijativu jer ne zelim st 56 da placa
Ostali stanari placaju uglavnom redovno ili sa zakasnjaenjem ali plate i hvala na poverenju

Jedino sto imam da zamerim stanarima da imam gotovo nikakvu pomoc i zato bi efekat rada bio bolji da imam pomoc ovako sama radim pa je to to.

Zelim da imamo vrata koja rade kameru radiu sigurnosti jer je zgrada velika, da ima svetla u zgradi da rade instalacije sve da je cisto i da rade liftovi.

uskoro ostatak informacija koje vam dugujem i ocekujem sugestije

.

1 comment:

  1. Sta cemo sa pripadnicima romske nacionalnosti koji puse marihuanu na 12.spratu?

    ReplyDelete